Valmista prototyyppi Business Finlandin Innovaatiosetelillä.
Varmista yrityksesi liiketoiminta uusilla innovaatioilla.

Puristamme ideanne verkkopalvelu- tai sovellusprototyypiksi, jota asiakkaasi pääsevät testaamaan 2 viikon kuluttua projektin aloituksesta.

Maailma muuttuu nopeasti, ja yritysten on pysyttävä kehityksen kärjessä innovoimalla uusia tuotteita ja palveluita. Yritykset ja yrittäjät, joilla on kykyä sopeutua uuteen aikakauteen, selviytyvät jatkossakin.

Palvelun avulla voitte vastata muuttuneeseen markkinatilanteeseen ja testata palveluita, joilla on kysyntää nyt.

Palvelu soveltuu yrityksille, joilla on potentiaalia parantaa toimintaansa ja kilpailukykyään uuden tuote- tai palveluidean avulla.

Nopea prototyyppi paljastaa,
voiko ideasta rakentaa liiketoimintaa

Ideoimme, innovoimme ja toteutamme yhdessä kanssanne prototyypin, jonka avulla idean voi testata käytännössä, oikeilla asiakkailla. Projektin lopputuloksena syntyvällä verkkopalvelu- tai sovellusprototyypillä näet toimiiko ideasi oikeasti.

Kokemuksemme mukaan uuteen ideaan pohjautuva tuote kannattaa koeponnistaa mahdollisimman nopeasti palvelun potentiaalisilla käyttäjillä.

Kahden viikon projektin jälkeen ideasi on testausvalmis. Testausvaiheessa se paljastuu joko kultahipuksi tai katinkullaksi, mutta ilman idean toteutusta et saa selville sitä koskaan.

Elinvoimaisiksi osoittautuneita prototyyppejä lähdemme kehittämään toimiviksi ohjelmistotuotteiksi. Ketterässä mallissa ohjelmisto kehittyy nopeasti oikeaan suuntaan – siten, että sillä voidaan rakentaa liikevaihtoa tuottavaa liiketoimintaa viikko viikolta paremmin.

Prototyypin lisähyödyt

Isomman projektin aloitus

Prototyypit mahdollistavat suurten projektien nopean käynnistyksen ja keskittymisen olennaiseen, keräämällä alusta alkaen arvokasta palautetta ja ohjaamalla suunnittelua välttämään harha-askeleet kohti onnistunutta toteutusta.

Rahoituksen haku

Prototyyppien avulla voidaan konkreettisesti demonstroida sovelluksen tai palvelun toiminnallisuudet potentiaalisille asiakkaille ja sijoittajille, mikä on tehokas tapa hankkia rahoitusta.

Kilpailutuksen tuki

Selkeän prototyypin käyttö mahdollistaa digitaalisen palvelun vaatimusten ja vision täsmällisen kommunikoinnin potentiaalisille toteuttajille, mikä sujuvoittaa teknisen toteutuksen kilpailutusprosessia.

Rahoita toteutus Business Finlandin tuella

Framianin protopalvelun hinta on 6 000 € + ALV. Mikäli prototyyppi osoittautuu kultahipuksi ja päätät jatkaa kehitystä, jatkokehitykselle sovitaan sprinttipohjaiseen toteutukseen perustuva hinta.

Prototyypin kehittämiseen on mahdollista käyttää Business Finlandin Innovaatioseteliä.

Innovaatioseteli

Innovaatioseteli on tarkoitettu innovaatiotoimintaan liittyvien asiantuntijapalveluiden hankkimiseen. Yksi Innovaatiosetelin käyttökohteista on tuotteiden tai palvelutuotteiden prototyyppien kehittäminen.

Rahoituspalvelussa avustuksen määrä on 4 500 euroa ja yrityksen omarahoitusosuus 1 500 euroa.

Vältä Innovaatiosetelin sudenkuopat ja varaa aika, niin autamme rahoituksen hakemisessa prototyypin kehittämiseksi. Olemme laatineet Innovaatiosetelin avulla lukuisia prototyyppejä vuodesta 2018 saakka.

Näin palvelu etenee

1. Idean kiteyttäminen

Aluksi hiomme uuden ideasi timanttiseksi. Haastamme, pohdimme ja testaamme ideaasi eri näkökulmista. Ideasi terävöityy ja pystyt hahmottamaan paremmin, kenelle palvelusi soveltuu ja mitkä ovat sen keskeiset hyödyt.

Idea hukassa? →

2. Innovaation kehittäminen

Muotoilemme ideasi innovatiiviseksi palvelu- ja tuotekonseptiksi. Käytämme apuna Google Venturesinkehittämää menetelmää, jota käytetään yleisesti tuotekehityksessä ja palvelumuotoilussa.

Mikä on prototyyppi? →

3. Prototyypin rakentaminen

Rakennamme mobiilissa, selaimessa tai molemmissa toimivan interaktiivisen prototyypin luomamme konseptisuunnitelman tai leiskan pohjalta. Prototyypin tarkoituksena on kerätä käyttäjäpalautetta aidossa ympäristössä ja validoida palvelun tarve.

Proton ja MVP:n ero? →

Prototyyppi on valmis!

Kerrytit uutta tietoa

Prototyypin kehitysprosessi tuottaa runsaasti uutta tietoa, kuten ymmärrystä kansainvälistymisestä, kohderyhmistä ja rahoituksesta, mikä rikastuttaa liiketoimintasi strategista suunnittelua.

Kehitykselle tiekartta

Prototyypin valmistuttua saat sovelluksellesi välittömästi käytäntöönpantavan kehityssuunnitelman, mikä auttaa tulevaisuuden päätöksenteossa ja strategioiden kehittämisessä.

Kaikki 100% etänä

Työskentelemme ja viestimme tehokkaasti Hangoutsilla, Figjamilla, Slackilla ja Whatsapilla säästäen aikaasi. Valmistamme prototyypin tiiviissä yhteistyössä kanssasi, jotta saamme palautteesi välittömästi.

Entä prototyypin jälkeen?

Tähtäämme aina siihen, että prototyypillä on osoitettavissa palvelun konkreettiset hyödyt käyttäjälle tai asiakkaalle. Koska olemme vastuussa palvelun toteuttamisesta, emme tarjoile kelvottomia ideoita, olivatpa ne miten visionäärisiä tahansa. Käsienheiluttelun sijaan pohjaamme työmme konkreettisiin tuloksiin. Sanomme myös suoraan, jos tulosten valossa kokeilu on syytä päättää tai vaihtaa suuntaa.

Onnistuneen testauksen jälkeen palvelu on valmis jatkokehitettäväksi viikko viikolta paremmaksi tuotteeksi.

Lisäoptio

Testaus & analyysi

Prototyyppiä kannattaa testata sen potentiaalisilla käyttäjillä. Vasta kun palvelua testataan oikeiden asiakkaiden kanssa aidossa palveluympäristössä varmistuu, että palvelu toimii halutulla tavalla ja kiinnostaa käyttäjiä.

Autamme testauksen toteutuksessa ja sen tulosten analysoinnissa jatkokehitystä varten.

Lisäoptio

MVP & jatkokehitys

Jatkokehitys voi alkaa lähes välittömästi onnistuneen testauksen jälkeen. Kehitämme protyypin laadukkaaksi ohjelmistotuotteeksi ketterän kehityksen menetelmin.

Priorisoimme eniten hyötyä (lue: välitöntä kassavirtaa) tuottavat asiat listan kärkipäähän.

Käytössäsi kokenut tiimi

Antti Eerola

Concept design & innovator

Antti on palkittu innovaattori, jolla on kyky katsoa asioita sen kuuluisan boksin ulkopuolelta. Eli sukeltaa sinne, mistä innovaatiot syntyvät: eri asioiden yhdistämisestä uudella tavalla ja totuttujen käytänteiden murskaamisesta. Antti on työuransa aikana työskennellyt Suomen suurimmista verkkokauppaa tekevistä yrityksistä, mainostoimistossa, startupeissa sekä rakentamassa Ultrahack-innovaatiopalvelua.

Pauli Koskelainen

Full-stack -kehittäjä

Pauli on raskaan sarjan ohjelmistokehittäjä, jolla on vuosien kokemus ja syvällinen osaaminen korkean käytettävyyden verkkopalvelujen rakentamisessa, liiketoimintakriittisten ERP-järjestelmien kehittämisessä sekä startup-ympäristössä nopeasyklisessä ohjelmistokehityksessä. Pauli on myös taitava monialaisten tiimien rakentaja ja johtaja, kyeten ratkomaan monimutkaisia teknisiä haasteita innovatiivisesti ja tehokkaasti.

Referenssejämme

Rehaboo! Active

Web-sovellus pitää liikkeessä

Rehaboo!-aktiivisuuspeli tuo arkiliikunnan työpaikoille, vanhainkoteihin ja sairaaloihin. Pelaaminen on vastalääkettä istumiselle, ja päivittäinen liikunta-annos kertyy huomaamatta.

Suunnittelimme peliin web-sovelluksen, jonka avulla pelaaja voi seurata oman suorituksensa kehittymistä. Konkreettiset mittarit motivoivat ja yhteinen tulostaulukko kannustaa järjestämään tiimien ja toimipisteiden välisiä kisoja.

Web-sovellus on tärkeä osa Rehaboo!-pelin jatkokehitystä ja kansainvälisiä kasvusuunnitelmia.

Usein kysyttyä palvelusta

Varaa 30 min palveluesittely

Palveluesittelyn lisäksi käymme yhdessä asiantuntijamme kanssa läpi yrityksenne nykytilanteen ja keinoja niskalenkin ottamiseksi. Ideoidaan yhdessä loistava tulevaisuus!

Meillä on kokemusta sadoista isoista ja pienistä projekteista, innovaatiotoiminnasta, rahoitusratkaisuista, tuotteistuksista sekä palvelumuotoilusta. Lyhyesti sanottuna: jos apua ei löydy meiltä, ohjaamme sinut avun luokse.

Yhteystiedot:

Voit myös soittaa tai jättää viestin